Camus

Webová stránka značky: Camus

 

 

CORPORATE_LOGO

Historie

Neodmyslitelně spjata s Cognacem je již pátá generace rodiny CAMUS, která si dokázala vydobít své misto na slunci a zařadila se mezi nejvýznamnější producenty této jedinečné francouzské brandy. Předávání zkušeností z otce na syna zajišťuje pokračování a neustálé vylepšování rodinného know how. Zbytek úspěchu je v zemi, révě a vínu.

Kultůra maison CAMUS je založena na lásce a respektu ke krajině stejně jako na inovacích a vášni získávat ta nejlepší aroma. Rodina CAMUS sama sebe popisuje jako vinaře, průzkumníky a vášnivé milovníky chutí.

Jako důkaz spjatosti rodiny CAMUS s regionem Cognac poslouží I fakt, že pro svůj domov si rodina vybrala le Plessis, který leží ve velmi žádané oblasti Borderies. Zároveň je rodina CAMUS jedním z největší majitelů půdy v appelaci Borderies.

camus dist

Za to, že je dnes oblast Borderies tak žádaná jako zdroj révy pro výrobu cognacu, vděčíme původní vizi Jean-Paula Camuse. Jean-Paul identifikoval v chuti révy z Borderies velký potenciál což odůvodňoval zejména díky jinému druhu půdy v podloží než které se nacházejí ve zbytku regionu Cognac. Díky němu se z původní často přehlížené oblasti stala jedna z nejdůležitějších oblastí pro pěstování révy určené k destilaci eaux-de-vie používaných v těch nejlepších francouzských cognacích.

Výrobní umění

Destilace je zcela zásadní krok při výrobě cognacu a v domu CAMUS je doprovázena neutichající snahou dosáhnout co možná nejaromatičtějších eaux-de-vie. Po destilaci je dílo předáno sklepmistrovi, který jako správný opatrovník a budoucí stvořitel vybere ty nejkvalitnější eaux-de-vie, které nakonec podstoupí proces zrání v dubových sudech a následné smíchání do výsledné podoby.

Díky pečlivému výběru založeném na desetiletích zkušeností, jsou vybrány různorodé eaux-de-vie, pálené s kaly i bez nich, které dodávají komplexitu chutí a aorma v každé cuvée.

Ihned po destilaci jsou vybraná eaux-de-vie umístěna v dubových sudech a připravena na dlouhou pouť. Během této dlouhé cesty se původně čirá vinná pálenka změní na zlatou až jantarovou a její chuť se vykreslí v závislosti na čase stráveném ve dřevě. Výběr sudů pro zrání je tak nesmírně důležitý proces. V CAMUSu dbají na to, aby vybraný sud plně respektoval směr původní eaux-de-vie.

barrels camus

K výrobě cognaců CAMUS používá sklepmistr lehce vyčiněné sudy, které dodají výslednému cognacu nenapodobitelný styl a zajistí tak, že kvalita původních aroma zůstane nedotčena. Pro starší cognacy jako jsou Elégance XO nebo Extra Elégance vybírá sklepmistr vlhké sklepy, které propůjčí výslednému dílu nádherný  a lahodný charakter.

 

 

Žádné produkty značky Camus nebyly nalezeny...